Graviditetstest – 100 % gravid

Kan jag bli gravid eller inte? Det är inte en sådan stor självklarhet som många tror.

Väntan på att bli gravid? Finns det något värre än att vänta när man längtar efter att få ett barn. Sedan är man orolig för att det kanske inte stämmer, det där graviditetstestet. För hur säkra är de egentligen? Man testar sig flera gånger för att verkligen vara säker.

Det finns ju en mängd olika graviditetstest Apoteket hjärtat, allt från billiga till lite dyrare. Allt från stickor för att kolla om man är gravid till de dyrare som ser ut som en gammal febertermometer.

Hur många har inte känt pirret att bara kissa i den där burken för att sedan stoppa ner testet och sedan vänta tills de gått några minuter? Ja, det har nog de flesta känt.

De flesta testen går att köpa på alla apotek eller i matvaruaffärerna. Tycker man att det är lite genant om man kanske bor på en mindre ort så kan man alltid beställa graviditetstest på internet. Det finns en väldigt bra hemsida; Gravidkollen. Man kan gå in på både Apoteket, Apoteket Hjärtat och Gravidkollens hemsida för att läsa mer om hur det fungerar med graviditetstest.

Att alla kan bli gravida är inte en självklarhet. Många har problem med att bli gravida. Men det finns alltid hjälp att få. Om man känner att man har svårt att bli gravid kan man alltid få hjälp från en barnmorska på en vårdcentral och rådfråga henne.

Frågan är också hur säkra dessa tester är? Går de verkligen att lita på? Svaret är ja, det går faktiskt att lita på dem. Köper man testerna från ett tillförlitligt företag eller hemsida så går dessa tester faktiskt att lita på. Känner man sig ändå osäker så kan man gå till en vårdcentral/hälsocentral och testa om man är gravid.

Är man då gravid så kommer det som kanske är ännu värre. Då tänker man att kan det bli komplikationer. Ja, det kan ju det tyvärr. Det är ju väntan i några månader när man ser två sträck. Väntan på att inte behöva oroa sig för att få ett missfall- med andra ord att kroppen stöter ifrån sig fostret.

Sedan kommer det stora pirret, alla tankarna om det är första barnet och alla förberedelser. Tänk alla saker man behöver veta. Den första barnvagnen? Hur ska barnrummet se ut? Vad ska barnet heta? Ja, frågorna är många. Det finns väldigt många möjligheter, och det är viktigt att man håller sig lugn.

Nio månader av väntan på att det underbara lilla livet ska komma ut, och man fylls utav kärlek. Villkorslös kärlek. Kärleken som finns där oavsett vad som händer eller hur framtiden ser ut.