Att duga som du är

Att ställa sig framför spegeln och tycka om vad man ser kan ibland vara svårt. Hur gör man för att acceptera sig själv precis som man är? Det är viktigt att komma ihåg att du är så mycket mer än vad som syns på ytan.

Att acceptera sig själv är enormt svårt. Ofta finns det en hel drös med saker man helst av allt vill ändra på. Det är svårt att låta bli att jämföra sig själv med andra människor för att sedan klanka ner på sig själv. För att få en knuff i rätt riktning kan har veckorevyn listat några grymma knep du duger, ge dig själv mer kärlek!

Allt oftare syns vältränade modeller på omslagsbilder för olika hälsotidningar följt av en massa olika dieter och träningsformer. Det kan leda till ångest över sina egna dåliga matvanor eller att man sällan eller aldrig går till gymmet. Vet du vad? Det är okej!

Livet är för kort för att inte tycka om sig själv. Det gäller att lägga prio på rätt saker i livet. Mår du bra av att spendera fredagskvällen i soffan med familjen, kör! Man måste tillåta sig själv att må bra även om det innefattar en chipspåse eller en pizza då och då.

Det är svårt att veta vad just jag mår bra av och vad jag behöver för att må bra. Kanske är det en weekendresa med bästa vännerna, en god middag på restaurang med maken eller varm choklad i soffan med barnen. Sluta jämför dig med andra och gör det som du mår bra av. När du mår bra mår även din omgivning bra. Det är okej att prioritera sig själv och tillåta sig själv att varva ner.