Kärleken är för alla

Alla människor har rätt att älska och att bli älskade. Oavsett vem du är eller vem du älskar så är det okej. Det spelar ingen roll om du är lesbisk, homosexuell, bisexuell, queer, transsexuell eller asexuell. Begreppen är många men vi har alla samma rättighet att älska utan att behöva skämmas eller dölja det.

När jag var liten lekte jag och mina vänner ofta mamma, pappa och barn. Som det låter var alltså en familj bestående av en man, en kvinna och ett barn. Det var det normala. Det var standard var man än tittade.

Idag kan en familj se ut precis hur som helst. Två män, två kvinnor, bonusföräldrar och bonusbarn. Och en rejäl dos med kärlek.

Det är inte i alla länder som samkönade äktenskap är tillåtna. I Sverige har det varit tillåtet enligt lag att gifta sig med samma kön sedan 2009. Det är ganska sent för att vara ett modernt samhälle. Länge ansågs det som en sjukdom att vara homosexuell eller lesbisk. Detta gjorde naturligtvis att man inte visade sina känslor öppet och jag tror att det har haft en stor påverkan till varför man fortfarande är lite försiktig med att visa sina känslor.

En del länder har fortfarande långa fängelsestraff eller rent av dödsdomar när det kommer till samkönade förhållanden. Här är lite information om samkönade äktenskap i olika länder,

Samkönat äktenskap . I en del fall flyr folk från sina hemländer då dom är rädda för sina liv. Allt på grund av kärleken som borde vara för alla. Ska man verkligen straffas för att man älskar någon? Jag tycker inte det.

Det finns väldigt många fördomar om att vara homosexuell eller lesbisk och ganska ofta används glåpord som något negativt när det kommer till samkönade förhållanden.

Än idag har många svårt att komma ut med sin läggning. Man är rädd att bli dömd av sina vänner och sin familj men även av samhället. Det finns många homofober som inte drar sig för att dela ut en spark eller två och öppet uttrycka sin avsky.

Är detta verkligen samhället vi vill leva i 2018? Ett samhälle där man är rädd att älska den man vill och inte vill smyga med det? Nej. Sverige 2018 är ett modernt samhälle där alla borde kunna känna sig trygga i att älska vem som helst.